Tarsus » Yerel »

Mersin’in Tarsus İlçesinde Mucize Gibi Kurtuluş! Sulama Kanalına Düşen 7 Yaşındaki Çocuğu Servis Şoförü Vehbi Gümüştaş Hayata Bağladı

Mucizenin yaşandığı anlarda yardıma koşanlar dua ederek bekledi, ambulansa alınan çocuğun hayatta olduğu haberi sonrası gözyaşları sel oldu.


@mersinhaber 'i takip et
Olay ilçeye bağlı Yeni Mahalle’de yaşandı. İddiaya göre 7 yaşındaki E.B.K isimli bir çocuk, mahalleden geçen sulama kanalına düştü. Ailesinin haber alamadığı çocuğu arama çalışmaları devam ederken bölgeye gelen servis sürücüsü Vehbi Gümüştaş aracını hızla suyun aktığı tarafa sürdü. Küçük çocuğu su yüzeyinde hareketsiz halde gören Gümüştaş, hemen kanala atlayarak çocuğu çıkardı. Kalp masajı ve suni tenefüsle hayata döndürülen çocuk ise bölgeye çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
37 yaşındaki Vehbi Gümüştaş’ın ilk yardım bilgisi sayesinde yaşanan mucize kurtuluş E.B.K isimli çocuğun ailesi başta olmak üzere mahallede sevinçle karşılandı. Kurtarma anları amatör kameralara da yansırken çevredekilerin dua ederek beklemesi herkesi duygulandırdı.
Öte yandan ailenin tek çocuğu olduğu söylenen ve Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan E.B.K’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.