Tarsus » Silifke » Çamlıyayla » Yerel »

Mersin'de Lavanta Bahçeleri Hasada Hazırlanırken Aynı Zamanda Ziyaretçilerini Bekliyor

Mersin'de her geçen gün lavanta ekimi artıyor.


@mersinhaber 'i takip et
Çamlıyayla (Körmenlik köyü), Silifke (Çaltıbozkır, Kavak, Keşlitürkmenli, Yenisu, Kızılisalı, Sömek ve Kırobası mah.) ve Tarsus (Pirömerli ve İncirgediği mah.)’de bulunan lavanta bahçeleri bugünlerde hasada hazırlanırken aynı zamanda ziyaretçilerini bekliyor.

Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın kullanılan, nektarı ve kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavantanın pek çok yönden faydaları ise saymakla bitmiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, KKYDP kapsamında ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından Lavanta’nın yanı sıra tıbbi ve aromatik bitkiler için belirli dönemlerde; Bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, tarımsal ve tarım dışı faaliyetlerin geliştirilmesi amacı ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme söktörü kapsamında azami %65 hibe desteği sağlandığı bildirildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.