Yenişehir » Toroslar » Yerel »

Mersin’in Yenişehir ve Toroslar İlçelerinde Taş Ocağı Tepkisi! Çed Toplantısı İçin Gelen Yetkililer Tutanak Tutup Bölgeden Ayrıldılar

Yenişehir ilçesine bağlı Çukurkeşlik mahallesine kurulmak istenen taş ocağına, komşu Toroslar ilçesine bağlı mahallelerde yaşayanlar da tepki gösterdi.


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgilere göre iki ilçenin birçok mahallesini etkileyecek olan taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı gerçekleştirilmesi amacıyla bugüne gün verildi. Toplantının yapılacağı Toroslar ilçesine bağlı Kerimler mahallesindeki iş yeri önüne gelen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.
Ellerine aldıkları tencere ve tavalarla toplantının yapılmasını istemediklerini ve taş ocağına karşı olduklarını dile getiren bölge halkı ‘Taş ocağı istemiyoruz taş ocağına hayır’ pankartları açtı. Tepki sonrası ÇED toplantısı gerçekleştirilemezken, yetkililerin tutanak tutarak mahalleden ayrıldığı ifade edildi.

Vatandaşların istemediklerini dile getirdikleri taş ocağının Yenişehir ilçesine bağlı Çukurkeşlik mahallesine yapılması planlanıyor. Taş ocağının yapılması halinde komşu ilçe Toroslar’a bağlı Kerimler, Kayrakkeşli ve Çamlıdere mahallelerinin de olumsuz etkilenebileceği iddia ediliyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.