Aydıncık » Yerel »

Mersin Aydıncık Pembecik Köyündeki Ormanlık Alanda Yangın Çıktı! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Yangın Bölgesinde

Sabah saatlerinde gelen haber sonrası ekipler harekete geçti. Dumanların yükseldiği bölgede alevlerle mücadele aralıksız sürüyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin güne acı bir haberle uyandı, Aydıncık ilçesinde henüz bilinmeyen bir sebeple orman yangını başladı. İlçeye bağlı Pembecik mahallesinin dağlık kesimlerinde başlayan yangın poyrazın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere müdahale için çok sayıda ekip görevlendirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından ‘Mersin’deki orman yangınına 14 helikopter, 3 uçak, 86 arazöz ve 450 personel müdahale ediyor. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla’’ şeklinde bir paylaşım yaptı.

Öğle saatlerinden sonra yangın bölgesine gelen Bakan Pakdemirli açıklamasında alevlerin çıkış sebebinin insan kaynaklı olabileceğini belirterek; ‘’ Yangın, 650 hektar alanı etkiledi fakat bu alanın her yeri yanmış diyemeyiz. Yangın, atlamalı olarak devam ediyor. Sıcaklığın çok yüksek, nemin çok düşük olduğu bu bölgede rüzgar yer yer 50 kilometrelik hızla saldırı yapıyor. Bu sebeple yangın büyüdü. Müdahalemiz sürüyor. En nihayetinde bu bir savaş. Ne zaman bitireceğimiz henüz belli değil. Ekipler, aydınlık olan son saatleri en verimli müdahaleyle geçiriyor. Can ve mal kaybımız yok. Yerleşim yerlerinde hasar ya da risk oluşturacak bir durum yok. Sadece Pembecik Mahallesi'ndeki 50 evi tedbir amaçlı boşalttık’’ şeklinde konuştu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.