Sağlık » Yerel »

İllere Göre 100 Bin Kişiye Düşen Vaka Sayıları Açıklandı! Mersin’de Artış Yüzde 20’ler Civarında… İşte 10-16 Temmuz 2021 Haftası Vaka Sayıları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarını gösteren haritayı paylaştı. Mersin’de bir önceki haftaya göre yüzde 20’ler civarında bir artış olduğu görüldü.


@mersinhaber 'i takip et
Koca paylaşımında; ‘’ İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız’’ ifadelerini kullandı.

Haftalık yayınlanan haritaya göre Mersin’de (1.868.757*61,88/100) hesaplamasıyla haftalık vaka sayısı 1.156, günlük vaka sayısı ise 165 olarak gerçekleşti. Bir önceki haftayı (3-9 Temmuz) gösteren vaka haritasında Mersin’de 100 bin kişiye düşen oran 41,20 olarak açıklanmıştı. Kentteki artışın büyüklüğü dikkatlerden kaçmadı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.