Tarsus » Yerel » Adana »

Hayriye İsimli Salçalık Biber Çeşidi Hasadı Tarsus'ta Yapıldı

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolünde dikimi yapılan Hayriye isimli salçalık biber çeşidi hasadı Tarsus ilçesinde yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından Mersin'de bitki türlerinin korunmasını sağlamak amacıyla yapılan Ata Tohumu çalışması kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından ıslahı yapılan, 2017 yılında tescili alınan ve 2021 yılında Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrolünde dikimi yapılan Hayriye isimli salçalık biber çeşidi hasadı Tarsus İlçesinde yapıldı.
Tarsus İlçesi Tepeköy, İbrişim, Çakırlı, Koçmarlı ve Çavuşlu mahallelerinde Nisan ayı içerisinde 26 dekar alanda 84.000 adet dikimi yapılan Hayriye Biber fideleri üretim sezonu içerisinde Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince kontrol edilerek hasat dönemine kadar gerekli bilgilendirilmeler yapıldı.
Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Ata Tohumu Projesi kapsamında öncelikli olarak Adana ve Mersin İllerinde dikimi yapılan Yerli biber çeşidinin bölgemizde yaygınlaşması için gerekli çalışmaların yapılarak sadece biber çeşidi için değil tüm yerli milli tohumlar için farkındalık oluşması sağlanacağı belirtildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.