Akdeniz » Yerel » Adana »

Günlerdir Beklenen Yağmur Akşam Saatleri İtibari İle Mersin ve Mahallelerinde Etkili Olmaya Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Akdeniz için yaptığı sağanak akşam saatleri itibari ile Mersin'de etkili olmaya başladı


@mersinhaber 'i takip et
Türkiye'nin birçok bölgesi günlerdir orman yangınları ile mücadele ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağmur uyarısı vatandaşları sevindirdi. Bugün akşam saatleri itibari ile önce Mersin'in yaylalarında başlayan yağmurlar daha sonra merkez ilçelerde de etkili olmaya başladı. Bazı mahallelerde yağmurla birlikte rüzgar da etkili oldu. Pazar sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen yağmur etkisini giderek artırırken Adana ve çevresi için ani sel su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteorolojiden yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verilmişti; "Doğu Akdeniz’in iç kesimlerindeki gök gürültülü sağanak yağışların 08.08.2021 Pazar sabah saatlerine kadar, başta kuzey ve batı ilçeleri olmak üzere Adana çevrelerinde YEREL olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.