Mezitli » Yerel »

Yabancıların Gözdesi Başlıkları Atılan Mersin Mezitli'den Ses Yükseldi; "Göçle Gelenler De Hesaba Katılmalı"

Mezitli’deki kayıtlı Suriyeli sayısı 50 bine ulaştı, belediye başkanı kaynak aktarılırken göçle gelenlerin de eklenmesi gerektiğini söyledi.


@mersinhaber 'i takip et
Resmi kayıtlara göre Mersin genelinde kayıtlı 258 bin Suriyeli bulunuyor. Mezitli ilçesinde ise kayıtlı Suriyeli sayısı her yıl hızlı bir şekilde yükselerek 50 binli sayılara ulaştı. Bu durum, nüfusu 212 bin olan Mezitli’de her 5,3 kişiye karşılık 1’de kayıtlı Suriyeli yaşaması anlamına geliyor. Yine kayıtlı olmayıp da ilçede yaşayan Suriyeliler ise bu sayıya dahil edilmiyor.
 
Mezitli Belediyesi kaynaklarını kullanırken yol, çöp, park bahçe, altyapı hizmeti, atıkların yönetilmesi gibi çalışmalar için bütçeleme yapıldığını ifade ediliyor. Belediyelere kaynak aktarılırken göçle gelenlerin de eklenmesi gerektiğini belirten ilçe belediye başkanı, “Bu kitlenin entegrasyonuna ilişkin çalışmaların durumunun sorgulanması bir yana, ilçede yaşayan göçle gelenlerin sayısı dikkate alınarak Mezitli Belediyesine ilave hiçbir ödeme yapılmaması ayrı bir sorundur” diye konuştu.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.