Silifke » Aydıncık » Yerel » Adana »

Bakanlıktan Av Yasağı Açıklaması! Mersin’deki İki Noktada Av Yasaklandı

Yapılan resmi açıklamada ‘’ listede yer alan 13 avlakta 2021-2022 av döneminde kara avcılığı yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Meydana gelen orman yangınlarından dolayı hayvanların yaşam alanları kül oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, av ve yaban hayatının korunması maksadıyla, 2021-2022 av döneminde devlet avlakları ava kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık, Türkiye genelinde yasaklanan 13 avlağı açıkladı. Buna göre Mersin’de Aydıncık ilçesindeki Batı Devlet Avlağı ve Silifke ilçesindeki Bağalanı Devlet Avlağı’nda 2021-2022 av döneminde kara avcılığı yasaklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ülkemizde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar ve düşük nem oranı etkisi altında bulunması yoğun orman yangınlarına neden olmakla birlikte av ve yaban hayatını da olumsuz etkilemiştir. Ülkemizin en önemli doğal doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla 4915 sayılı kara avcılığı kanunun 5 ve 12. Maddesi çerçevesinde 13.08.2021 tarih ve 2321105 sayılı bakanlık oluru ile orman yangınlarından yaban hayvanları ve yaşam alanları zarar gören Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Burdur illerinde ekli listede yer alan 13 avlakta 2021-2022 av döneminde kara avcılığı yasaklanmıştır" denildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.