Mezitli » Yerel »

Talimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan Vermişti! Mersin’e de Tarım Kredi Market Açılıyor

Sayısı 500’e yaklaşan marketler için planlamalar yapıldı, yeni yapılanmada Mersin’e de kontenjan ayrıldığı öğrenildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda fırsatçılarının önüne geçmek için Tarım Kredi marketlerinin sayılarının artırılması talimatını vermişti. Şu an için 45 ilde 446 mağazaya ulaşan Tarım Kredi marketleri hedef büyüttü, market sayısının bu yıl sonuna kadar 650'ye, 2022'de 1.210'a çıkması bekleniyor. Öte yandan planlamada Mersin’de de market açılacağı öğrenildi.

AŞIRI FİYAT HAREKETİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Ulusal basında yer alan haberlere göre vatandaşların rahat ulaşabileceği lokasyonlarda kurulan, Tarım Kredi marketlerinin perakende de aşırı fiyat hareketinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Dün ilki Gaziantep'te açılan KoopGross mazağazalar ise ortalama 1000-1500 metrekare büyüklükte olacak. Hem Tarım Kredi'nin ürünleri hem yerli üreticilerin ürünlerinin satılacağı bu marketlerde, 5 binden fazla ürün satışı gerçekleşecek.

PLANLAMALAR YAPILDI, İŞTE MARKET AÇILACAK İLLER
Bu yıl sonuna kadar İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Antalya, Mersin, Ankara, Sivas ve Samsun olmak üzere dokuz KoopGross daha açmayı hedefleyen Tarım Kredi, 2022'de de Erzurum ve Diyarbakır'da açılacaklarla mağaza sayısını 12'ye çıkacak. KoopGross'lar, 120 bin bakkal, 30 bin market, 7 bin toptancı, otel, restaurant, cafe, pastane ve baklava imalatçıları, yemekhane ve fast food kuruluşları için gerekli ürünlerin temini, üretici esnafların ihtiyaçlarını ilk elden alma imkânı sunacak.

MERSİN TARIM KREDİ MARKET AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Öte yandan Mersin’e açılması planlanan Tarım Kredi marketin, Mezitli ilçesi Yeni Mahalle’de Kale yolu 2.Çevreyolu kavşağı civarında açılması bekleniyor. Bu kapsamda çalışmaların aralıksız devam ettiği ve açılışın kısa süre sonra gerçekleşeceği de gelen bilgiler arasında…
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.