Sağlık » Yerel »

İllere Göre 100 Bin Kişiye Düşen Koronavirüs Vaka Sayısı Açıklandı! İşte Mersin’de Son Durum…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasını gösteren haritayı paylaştı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bakan Koca; ‘’ 28 Ağustos-3 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz’’ dedi. Yeni haritaya göre Mersin’de oran yüz binde 69,83 olarak açıklandı. Bir önceki hafta bu oran 69,24’tü. Buna göre (1.868.757*69,83/100) hesaplamasıyla kentte haftalık vaka sayısının yaklaşık 1304, günlük vaka sayısının ise yaklaşık 186 kişi olduğu ortaya çıkıyor.
 
Vaka sayısı artan illeri de duyuran Bakan Fahrettin Koca; ‘’ 28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli’’ ifadelerini kullandı.
 

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.