Yenişehir » Dünya » Yerel »

Temizlik Hareketi ‘Let's do it, Türkiye’den Temizlik Günü Etkinliği! Mersin Gelincik Tepesi Temizlendi

Her yıl düzenlenen etkinlikte toplanan çöplerin ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması sağlandı.


@mersinhaber 'i takip et
2012'den buyana harekete katılanlarla birlikte Türkiye genelinde temizlik faaliyeti gerçekleştiren ‘Let's do it, Türkiye’ oluşumu Mersin’de önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. 18 Eylül Çevre Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte Yenişehir ilçesi Emirler mahallesinde bulunan Gelincik Tepesi temizlendi. Saat 10.00 başlayan temizlik hareketine katılan çok sayıda katılımcı, çöpleri geri dönüştürülebilir şekilde ayrıştırarak topladı.
 
‘Let's do it, Türkiye’ tarafından yapılan açıklamada ise; ‘’ İşte o büyük gün geldi çattı! Hadi hep birlikte Dünya Temizlik Günü'nde gezegenimiz için; ülkemiz için faydalı bir şeyler yapalım. Parklarımızı, ormanlarımızı, sahillerimizi ve dağlarımızı temizleyelim. Daha temiz ve daha yeşil bir gelecek için sesimizi tüm insanlığa duyuralım...’’ ifadeleri kullanıldı.

GELİNCİK TEPESİ NEREDE BULUNUR?

Mersin'in merkez Yenişehir ilçeine bağlı Emirler mahallesinde bulunan Gelincik Tepesi her yıl çok sayıda ziyaretçinin uğrak noktası oluyor. Eşsiz bir manzara sunan tepeden yamaç paraşütü sporu da gerçekleştiriliyor.

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.