Tarsus » Yerel »

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Katkılarıyla Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Birimi olarak Tarsus’ta bulunan 95 adet Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Bayileri ile İlçe Müdürü Hayri Erdoğan bir araya geldiler.


@mersinhaber 'i takip et
Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ‘30685 Sayılı Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliği’ çerçevesinde uyulması gereken kurallar, karşılaşılan zorluklar ve çözümleri değerlendirildi.  İhracatı yapılan ve ülkemizde tüketilen tüm meyve ve sebzelerde üretim sırasında ve sonrasında yapılan ilaçlı mücadelelerde ürünler üzerindeki pestisit (ilaç) kalıntılarının önlenmesi ve en aza indirilmesi ile ilgili olarak yönetmelik çerçevesinde gerekli bilgiler verilerek uyarılar da yapıldı.
 
Bölgede narenciye, nar ve sert çekirdekli meyvelerde yoğun olarak görülen akdeniz meyve sineği, unlu bit ve kabuklu bit vb. zararlılar ile yapılması gereken mücadele yöntemleri ve dönemleri ile ilgili bilgilerin de verildiği toplantıda Ziraat Mühendisi Sema Savaş ve Ziraat Mühendisi Kubilay Derin tarafından sunumlar yapıldı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.