Yerel » Adana » Asayiş »

Mersin Merkezli 4 İlde Eş Zamanlı Operasyon! Kendilerini Polis, Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan Şüpheliler Yakalandı

Ekiplerce eş zamanlı baskınlar yapıldı, operasyonlarda 12 şüpheli şahıs yakalandı.


@mersinhaber 'i takip et
Alınan bilgilere göre A.D.A isimli mağdur, Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerine müracaat ederek, kendisini polis- savcı olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile bir miktar parayı B.R.M isimli şahsın banka hesabına yatırdığını, bir kısmını da ikametine gelen ve polis zannettiği iki şahsa teslim ettiğini beyan ederek şikayetçi oldu.
 
Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda farklı tarihlerde 12 farklı mağdurun içinde bulunduğu kendisini polis-savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtarak operasyon yapılacağı vaadi ile yüklü miktarda para ve ziynet eşyası alan şüpheliler üzerinde yapılan kamera çalışmaları, KGYS, PTS, HGS analizleri, banka yazışmaları ve HTS incelemeleri neticesinde 12 şüpheli şahıs tespit edildi.
 
Mersin, Adana, Gaziantep ve Tokat illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde toplam 12 şahıs yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 2 zanlı tutuklandı. Diğer 3 şahısın ise serbest bırakıldığı kaydedildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.