Akdeniz » Tarsus » Yerel »

Mersin'de Osmanlı, Bizans ve Roma Dönemine Ait 5 Bin 547 Adet Sikke Ele Geçirildi

Mersin'de 2 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazması kitap ele geçirildi.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, ekipler tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şahsı belirledi. Bunun üzerine belirlenen şüphelileri takibe alan ekipler, elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan şahıslara eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki adreslere düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazması kitap ele geçirildi.
Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan şahıslar işlemleri için jandarma komutanlığına götürüldü.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.