Gülnar » Yerel »

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santralinde İşçiler Düşük Zam Yapılacağı İçin Eyleme Başladı

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında faaliyet gösteren bir taşeron firmaya bağlı işçiler, daha önce sözünü aldıkları zam oranın verilmeyeceğini öğrenince eylem yapmaya başladı


@mersinhaber 'i takip et
Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinde İddialara göre daha önce de zam için eylem yapan işçiler istedikleri oranın verilmeyeceğini öğrenince olayı protesto etmeye başladı. Öte yandan işçilerden bazıları "Akkuyu dan İ. firması elemanlarından bir işçi olarak firmasının maaş zammı yüzünden eylem yapmıştık ve %40 zam sözü almıştık şimdi firma yetkilileri %30 zam yapacağını söylüyor bizler işçi olarak Türk kalfaları tarafından hiç destek görmüyoruz ve hakkımızı istiyoruz yetkililerin Türk işçilerinin hakkını savunmasını istiyoruz" şeklinde yardım beklediklerini ifade ettiler.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.