Akdeniz » Yerel »

Meteoroloji’den Mersin’e Zirai Don Uyarısı

Yapılan açıklamada Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde 12 Nisan Salı ve 13 Nisan Çarşamba gecesi don hadisesi olabileceği belirtildi.


@mersinhaber 'i takip et
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girdi. Bu sebeple hava sıcaklıklarında 10-15 derecelik düşüşler bekleniyor. MGM açıklamasında; ‘’ Salı günü ilk saatlerden itibaren Karadeniz’in iç ve yüksekleri, İç Ege, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Akdeniz’in iç ve yüksekleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar, doğu kesimlerde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir’’ denildi.
 
Soğuk havanın özellikle Mersin’in yüksek kesimlerinde zirai don ve buzlanmaya sebep olması bekleniyor. Salı gecesi 1000 rakım, Çarşamba gecesi ise 750 rakım ve üzerinde don ve buzlanma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekildi.
 
14 Nisan Perşembe günü sonrası hava sıcaklıklarının mevsim normalleri seviyesine geleceği öngörülüyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.