Akdeniz » Yerel »

Genel Müdür Dr. Kondi, Yeni Görevinin Kendisi ve Mersin İçin Hayırlı Olmasını Temenni Ederek Başarılar Diledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, daha önce Kırklareli İl Müftüsü iken Mersin İl Müftüsü olarak atanan Aydın Yığman için düzenlenen cübbe giyme törenine katıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Yığman’a cübbesini giydirerek göreve başlatan Genel Müdür Dr. Kondi, yeni görevinin kendisi ve Mersin için hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

Genel Müdür Dr. Şaban Kondi yaptığı konuşmada. “Dört yıl gibi bir süre içerisinde halkımızla birlikte birçok hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştık. Görev süresi içerisinde Mersinimizde gördüğüm en önemli özellik huzur içerisinde yaşanılabilen, saygının, karşılıklı anlayışın, nezaketin hakim olduğu, Akdeniz’in incisi, aynı zamanda birincisi olduğudur. Bu anlamda Mersin Müftüsü olarak atanan Aydın Yığman Bey’in şehrimizde güzel hizmetler yürüteceğine inancımız tam. Rabbim hayırlı, bereketli hizmetler nasip eylesin” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Aydın Yığman yaptığı konuşmada:” Devletimizin bize dini manada vermiş olduğu yetkiyi inşallah her alana ulaştırmaya çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, bütün ilçelerimizde ve köylerimizde en kılcal damarlara kadar biz görevlilerimizle beraber varız. Medeniyetimizin dört prensibi olan aklıselim, kalbi selim, nakli selim ve zevki selim ile din hizmetini baş tacı ederek görevlerimizi yerine getireceğiz. Farklı kitlelere, farklı insanlara, farklı muhataplara hitap ettiğimizin farkında olarak ittifak noktalarını pekiştirmek, ihtilaf noktalarını ademe mahkum etmek ve bunun bilincinde bir din hizmeti sunma gayreti içerisinde olacağımızı ifade etmek isterim. Sayın Genel Müdürümüz Dr. Şaban Kondi hocamızın ilimize yapmış olduğu büyük hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törene, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve vaizler katıldı

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.