Toroslar » Tarsus » Çamlıyayla » Yerel »

Mersin’in Zirvesinde Orman Yangını Çıktı, Hummalı Çalışma Sürüyor

Sarp bölgedeki yangın 2 gündür devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus ilçesi ile Toroslar ilçesi arasında yer alan ve Topaşır mevkii olarak bilinen ormanlık bölgede 2 gün önce dumanlar yükselmesi üzerine ekipler harekete geçti. Sarp kayalıklardan oluşan ve ikametlere uzak olan bölgedeki yangına 5 helikopter ile havadan, 23 arazöz ve çok sayıda personel ile de karadan müdahale edildiği bildirildi. Söndürme çalışmalarına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek oluyor.
 
Arazi yapısından dolayı yangının büyüme ihtimalinin zayıf olduğu belirtilirken alevlerin sönmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıyayla Beleidye Başkanı İsmail Tepebağlı da yaptığı açıklamada; ‘’Topaşır mevkiinde çıkan yangında müdahale ekipleri ateşi söndürmek suretiyle yoğun çaba sarf etmişti. Fakat bugünlerde hava sıcaklıklarının yüksek olması hasabiyle orman yangını tekraren şiddetini göstermeye başladı. Bu kapsamda saha ekipleri yanan alanda soğutma çalışmalarına havadan ve karadan devam ediyor. Umarım orman yangını en kısa zamanda söner. Müdahale ekiplerine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.