Akdeniz » Yerel »

Mersin Müftü Deresi Olası Taşkın Riskine Karşı Islah Ediliyor

Temizlik çalışmaları DSİ ve Akdeniz Belediyesi ekiplerince gerçekleştiriliyor….


@mersinhaber 'i takip et
Mersin il merkezinde bulunan ve şiddetli yağmurlarda taşkınlara yol açan Müftü Deresi’nde Devlet Su İşleri ekipleri tarafından başlatılan ıslah çalışmalarına Akdeniz Belediyesi’nden de destek geldi. Yapılan açıklamada; ‘’ Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, ani yağışlarda olası sel ve taşkınları önlemek amacıyla Devlet Su İşleri’nin Müftü Deresi’nde başlattığı ıslah çalışmasına araç desteği sağladı. Loder ve ekskavatör araçlarının yardımıyla dere yatağından toplanan atıklar kamyonlar ile bölgeden çıkartılması ile hem dere yatağında oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı güvenlik sağlandı, hem de çevre estetik görünüm kazandı’’  denildi.
 
Müftü Deresi’nde devam eden çalışmalarda dere tabanını kaplayan çamur ve yosun temizleniyor. Temizlik çalışmaları çevre sakinlerince de takdirle karşılanıyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.