Yerel »

Göçmen Kaçakçısı 2 Mülteciyle Birlikte Gizlendiği Evde Yakalandı

Mersin'de düzenlenen çalışmada göçmen kaçakçısı 2 mülteciyle birlikte gizlendiği evde yakalandı


@mersinhaber 'i takip et
Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, insan kaçakçılarının Mersin’de bulunan ve çevre illerden temin ettikleri göçmenleri deniz yoluyla yat, sürat teknesi ve balıkçı tekneleri ile taşıyarak yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine göndermeye çalıştıklarını, ayrıca temin ettikleri düzensiz göçmenleri kiralamış oldukları evlerde barındıkları belirlendi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen M.İ. adlı şüpheliyle birlikte, yasadışı yollardan yurt dışına gönderilmek üzere evde barındırılan 2 mülteciyi gözaltına aldı.
Evde yapılan aramada 9 can yeleği ve 1 deniz simidi ele geçirilirken, şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.