Silifke » Gülnar » Aydıncık » Yerel »

Mersin’in Ciğerleri Yanıyor! Yangındaki Son Durumu Bakanlık Açıkladı

Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını büyüyerek devam ediyor…


@mersinhaber 'i takip et
Edinilen bilgilere göre ilçeye bağlı Büyükeceli mahallesi Karadere mevkiinde sabah saatlerinde başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Sebebi bilinmeyen yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ekiplerin erkenden başlayan müdahalesi ise aralıksız devam ediyor.
 
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada; "Mersin ili Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde saat 07.13'te başlayan orman yangınına saat 07.20 itibarı ile ilk müdahale yapılmıştır. Yangını kontrol altına alma çalışmaları; 11 uçak, 29 helikopter (9 adet Milli Savunma Bakanlığı, 5 adet İçişleri Bakanlığı Rezerv Güç), 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile devam etmektedir. Orman yangınında 5 Orman Genel Müdürlüğü personeli yaralanmış olup, tedavileri yapılmak üzere sağlık kurumlarına sevk edilmiştir’’ denildi.
 
Bakanlık açıklamasında ayrıca Mersin/Gülnar ve Manisa/ Soma'da çıkan orman yangınları kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.
 
Yine yangın sebebiyle Aydıncık-Silifke karayolunun ulaşıma kapatıldığı, bu yolu kullanacak araçların Aydıncık Gülnar/ Gülnar-Silifke güzergahına yönelmesi gerektiği bildirildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.