Silifke » Gülnar » Yerel »

Mersin’deki Orman Yangını Bir İlçemize Daha Sıçradı

Günün erken saatlerinde Gülnar’da başlayan yangının Silifke ilçesine de sıçradığı bildirildi…


@mersinhaber 'i takip et
Yüreklere kor düşüren orman yangını sabah 07.00 sularında Gülnar’a bağlı Büyükeceli mahallesinde başladı. Yangın söndürme ekipleri gün boyu alevlerle mücadele ederken şiddetli rüzgar sebebiyle etkilenen bölgenin giderek büyüdüğü kaydedildi.
 
SİLİFKE’YE DE SIÇRADI
Korkutan haber ise akşam saatlerinde geldi,  yangının Silifke ilçesi Hırmanlı mahallesine de sıçradığı bildirildi. Mahallede bulunan Sığırcık mevkiinde bulunan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği öğrenildi.  Silifke Jandarması, Hırmanlı mahallesine giriş ve çıkış bölgelerinde güvenlik önlemi alırken arazözlerin yanında Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı iki adet TOMA’nın da yangını söndürmek için çalışmalara katıldığı kaydedildi.
 
YEŞİLOVACIK TÜNELİ BÖLGESİ ALEV ALEV
Öte yandan Yeşilovacık tüneli bölgesi ve yine mahallede bulunan bir tesisin de alevlerin tehdidi altında olduğu belirtildi.
 
ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ
Gülnar ve Silifke ilçesini etkileyen orman yangınının bölgede etkili olan şiddetli rüzgardan dolayı kontrol altına alınması güçleşiyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.