Anamur »

80 bin öğrenci ‘geçilmez’ diyecek!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla sahnelenen Türkiye’nin ilk yeni nesil multimedya destekli oyunu ‘Geçilmez’ binlerce öğrenci ile buluşuyor. !


@mersinhaber 'i takip et

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenip sahnelenen Türkiye’nin ilk yeni nesil multimedya destekli oyunu ‘Geçilmez’ on binlerce öğrenci ile buluşuyor.
Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde sahnelenen özel yapım ‘Geçilmez’ oyununu Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de öğrencilerle birlikte izledi. Mayıs ayı boyunca devam edecek gösterimlerde toplam 80 bin öğrenci Geçilmez ile buluşacak.

“GEÇİLMEZ İLE ÇANAKKALE’Yİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR”
Oyun öncesi konuşan Temel Karadeniz, yeni neslin Çanakkale ruhunu anlamasının zor olduğuna değinerek, “Biz Çanakkale’yi anlamadık. Truva atını daha çok merak ettik. Avustralya’dan ziyarete geldiler. Biz ise bir Fatiha okuyup ruhlarına gönderemedik. Bu nedenle Geçilmez oyunu bizim için çok önemli. Bu oyunla gençler Çanakkale’yi daha iyi anlayacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK MULTİMEDYA DESTEKLİ OYUNU
Türkiye'nin ilk ve tek multimedya destekli gösterisini izleyen öğrenciler ise Türk ve dünya tarihi için önemli sonuçlar doğuran ve kahramanlık anılarıyla dolu ‘Çanakkale Zaferi'ni daha iyi anlama fırsatı yakaladı. Dev gösterimi nefes almadan izleyen öğrenciler manevi hazzın doruklarına ulaştı.

YETİŞKİNLER İÇİN DE SAHNELENİYOR
Küçükçekmece genelinde ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamının izleyeceği dev gösterinin yapımcılığını Faruk Boyacıoğlu, danışmanlığını Mevlana İdris, yönetmen-tasarımcılığını ise Nurullah Tuncer yapıyor. Bugüne kadar yapılmış en büyük multimedya destekli entegre yeni nesil gösteri olan 'Geçilmez', 80 kişilik dev kadro tarafından sahneleniyor.

Oyunda; Mehmet Akif Ersoy rolüne oyuncu Mürşid Ağa Bağ, Mustafa Kemal Atatürk rolüne oyuncu Kutay Şahin, Sultan Abdülhamit rolüne ise Adnan Kürkçü hayat veriyor. Öğrencilerin yanı sıra ilçe halkının yoğun ilgisinden dolayı Geçilmez oyunu yetişkinler için de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde cumartesi günleri 20.30’da sahneleniyor. 


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.
Mersin'de, 'mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır' Sloganı İle Düzenlenen 8. Narenciye Festivali Başladı

Yerel »

Mersin'de, 'mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır' Sloganı İle Düzenlenen 8. Narenciye Festivali Başladı

Festivalin açılışı Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park'ta yapıldı


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park'taki festivalin açılış törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Mersin'in narenciye üretimi konusundaki potansiyeline dikkat çeken Vali Pehlivan, "Narenciye hem ilimiz hem ülkemiz hem de bütün dünya için önemli bir ürün deseni. Narenciye C vitamini, lif ve birçok mineralin deposu olarak tanımlanıyor. Narenciye vitamin, Mersin de narenciye deposudur. Dünyanın ve ülkemizin tüketimine, burada üretilen ürünlerin çok önemli bir katkısı var. Dünyada 140'ın üzerinde ülkede narenciye üretiliyor ve bunun 5.4 tonu ülkemizde, bu rakamın 4'te 1'i de ilimizde üretiliyor. Narenciyenin ve turunçgilin başkentiyiz. Özellikle limonda Türkiye geneli üretim 1 buçuk milyon ton, ilimizin üretimi ise 860 bin ton. Yani yüzde 55'ine karşılık geliyor. Festivaller kaynaşma, bir araya gelme ve adeta soluklanma vesileleridir. Bu festivalde de 300'e yakın stant, 30'a yakın figürle buralar şenlenmiş durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Narenciye Festivali'nin toplumdaki huzur ve barışı sağlayan önemli bir etkinliğin olduğunu vurgulayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Mersin'in en ekonomik değerine sahip tarım ürününü tema aldığımız, sadece ekonomik değil, toplumsal problemlerimizi de çözmemize yardımcı olan çok önemli bir sektörü, narenciye sektörünü tema aldık. Hem kentimizin hem ülkemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa da önemli katkı yapan bir sektör. Bunları geliştirmek ve tahkim etmek, hem ekonomik hem de toplumsal olarak Mersinimize katkı sunacak. Bu festivaller de hem Mersinimizin tanıtımına hem de bu güzel insanların bir araya gelmesine önemli katkı sunuyor. Mersin Türkiye demektir, Türkiye'nin özeti demektir" diye konuştu.

"EMEK, EKİP RUHU, DAYANIŞMA, HAYAL GÜCÜ, SANAT VE ENERJİ VAR"

Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise festivalin Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Mersin ile özdeşleşmiş, ortak paydamız olan narenciye etrafında, kentimizin tüm dinamikleri olarak el ele verdik, tek vücut olduk. Festivalimiz böylesine güçlü birlik ve beraberlik ile Mersinimizin neler başarabileceğinin en somut, en güzel örneğidir. İlmek ilmek işlediğimiz figürlerimiz ile tam bir görsel şölen sunuyoruz. Oluşturduğumuz bu narenciye dünyasında emek, ekip ruhu, dayanışma, hayal gücü, sanat ve enerji var. Ülkemizde yapılan birçok meyve festivali var. Mersin Narenciye Festivali'ni diğerlerinden ayıran bir farklılığı var. Bu farklılık, narenciye ürünlerinin bizzat kendisinin süsleme aracı olarak kullanılmasıdır. Süslemelerde kullanılan 100 bin kilogram, 500 bin adet narenciye var. Günde ortalama 70 kişi ile 10 bin saati aşan iş gücü var. Bu özelliği ile festivalimiz, Türkiye'nin ilk, tek ve en görkemli festivalidir. Buradaki ürünleri festival sonunda halkımıza dağıtacağız."

Konuşmaların ardından festivalin startı resmen verilirken, narenciye çeşmesinden portakal suyu içen ve halka ikram eden protokol üyeleri, daha sonra alandaki stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 7'den 77'ye binlerce Mersinlinin yer aldığı festival alanında renkli görüntüler oluştu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.