Mezitli » Yerel »

Mersin'de Bazı Evlerin Kapısına Çarpı İşareti Konması Üzerine Mersin Valiliği Açıklama Yaptı

Mersin Valiliği kentte kapı girişlerinin yanına çarpı işareti konmasıyla ilgili basın açıklaması yayımladı.


@mersinhaber 'i takip et
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Mersin İlimizin Mezitli İlçesinde, 17.11.2022 günü, bazı apartman dairelerinin giriş kapılarının yan taraflarına sprey boya ile çarpı (X) işareti çizilmiş olduğu bilgisi alınması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçmiş olup mahallinde gerekli araştırmalar yapılmış, olayın şüphelisinin M.K. adlı şahıs olduğu tespit edilmiştir.
Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli şahıs, emniyetteki ifadesinde bahse konu işaretlemeleri kendisinin gerçekleştirdiğini; konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etmiştir.

Alınan ifade ve emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; aynı sitede ikamet etmekte olan komşular arasında anlaşmazlıkların bulunduğu ve bu durumun uzun süredir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan anlaşmazlık neticesinde birbirlerinden daha önceki tarihlerde şikayetçi oldukları ve konunun mahkemeye taşındığı; şüpheli şahsın, araç parkından dolayı birbirlerinden şikayetçi oldukları komşusunun apartman dairesi kapı girişine iki çarpı işaretini, konuya tanık olan bir başka komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boya ile çizdiği tespit edilmiştir. Konuya ilişkin adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.