Kadın Cinayetleri Bu Yıl %11 Azaldı

İçişleri Bakanlığınca aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


@mersinhaber 'i takip et
Bu kapsamda hayata geçirilen Kadın Destek (KADES) uygulamasını 4 milyon 292 bin 64 kadın akılı cep telefonuna indirdi. Uygulama üzerinden bugüne kadar gelen 559 bin 175 ihbara, Polis ve Jandarma ekiplerince anında müdahale edildi.

6 Milyon Erkeğe Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitimi

Bunun yanı sıra 2022 yılı Nisan ayında başlatılan KADINA EL KAL-KA-MAZ projesi kapsamında 5 milyon erkeğe planlanan bilinçlendirme ve farkındalık eğitiminde hedef aşıldı. Proje kapsamında bugüne kadar 6 milyon 377 bin 116 erkek vatandaşa ulaşıldı. Ayrıca bilinçlendirme ve farkındalık eğitimi çalışmaları kapsamında; 109 bin afiş/pankart asıldı, 2 milyon 82 bin broşür dağıtıldı.

Elektronik Kelepçe Uygulaması

Bakanlığın Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) bünyesinde oluşturulan elektronik kelepçe merkezi ile hakkında tedbir kararı bulunan kişiler 7/24 esasına göre takip edilerek olası şiddet olaylarının önüne geçiliyor.

Elektronik Kelepçe Merkezinde aktif olarak 775 takip yapılırken, izlenmesi tamamlanan 2 bin 95 vaka ile toplam 2 bin 870 kişinin takibi yapılmış oldu.

Kadın Cinayetleri Bu Yıl %11 Azaldı

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede ‘sıfır tolerans’ ve sıfır can kaybının amaçlandığı çalışmalar neticesinde, bu yıl ( 21 Kasım itibariyle) hayatını kaybeden kadın sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında azalış gösterdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.