Yerel »

Mersin Caddeleri ve Sokakları Yılbaşı İçin Süslendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte 2023 yılının ışıl ışıl parlaması için yeni yıl hazırlıklarını sürdürüyor.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni yıllar çalışırken, Mersin'in 13 ilçe caddesi, bulvar ve kavşaklara ışıklar ve yeni yıl yerleri figürler barındırıyor. Yeni yıl kardeşleri figürler arasında; çam ağacı, hediye çorabı, noel arabası, kardan adam, geyik, yeni yıl kurabiyeleri, hediye kutuları ve yeni yıl şekerlemeleri yer alıyor.
Yeni yıl figürleri, Büyükşehir'in atölyesinde üretiliyor
Yeni yıl gayrimenkul figürleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı atölyede bulunan ustalar yapıyor. 2019 yılında bu yana yeni malzeme kullanmadan, mevcut malzemeleri revize ederek her yıl yeni bir konsept oluşturan ekipler, böylece hem tasarruf sağlayan, hem de atık malzemeleri yeniden kullanılabilir hale getiriyor.
Savrun: “Kentimiz 2023 şarkısını ışıl ışıl parlayacak”
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nda Rekreasyon Uzmanı olarak görev yapan Pınar Savrun, “Kentin ana arterleri başta olmak üzere, 4 merkez ilçede ve diğer bütün ilçelerimizde bayram süslemelerimiz bitti. Kentimizin 2023 aynasının ışıltısı ve renkli geçitlerini görebilmek için gelene kadar yapıyoruz” dedi.
Kullanılan ahşap süslerin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nın atölyesinde üretildiğini aktaran Savrun, “Kendimiz üretim yapıyoruz. 2019 yılından itibaren aynı malzemeleri gönderecektir. Ayrıca atık arıtma de üretim yapıyoruz. Sadece bazı revizeler yaparak devam ediyoruz. Elimizde olan mevcut malzemeler üzerine, atık olarak ürettiklerimiz ürünlerini ekliyoruz. Renklerini değiştiriyoruz, boyuyoruz, tasarımlarını değiştirerek kavşaklara ve önemli noktalara yerleştiriyoruz. Mersin'i yılbaşına rengarenk ve bir ışıl ışıl hazırladık” cümlesini kullandı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.