Eyt Düzenlemesinin Detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Kamuoyuyla Paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen EYT düzenlemesini canlı yayında açıkladı.


@mersinhaber 'i takip et
Kameralar karşısına geçen Erdoğan EYT düzenlemesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, düzenlemeyle 2 Milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını belirterek yaş sınırının olmadığı müjdesini verdi. Açıklamasında Erdoğan;
"Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin daha vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi yaş sınırı uygulanmayacak. Sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmalarını da yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.
Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden 2023'ün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.