Tarsus » Yerel »

Kültür ve Turizm Bakanlığı Arşivden Mersin Tarsus’un Görüntülerini Paylaştı

Tarsus’un tarihi ve turistik yerleri gelecek kuşaklara aktarılıyor.


@mersinhaber 'i takip et
Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültürel mirasımızın görsel belleğini oluşturan filmlerin muhafazası ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Sinema Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu arşivdeki filmleri dijital ortama aktararak restore ediyor.
Arşivde yer alan nitrat tabanlı filmler ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema TV Merkezi tarafından dijital ortama aktarılıyor.
Sitede yer alan filmlere ilişkin bilgi ve açıklamalar Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Sinema Genel Müdürlüğünce oluşturuluyor.
Bu kapsamda Mersin’in Tarsus ilçesi de film arşivinde yerini aldı. 1950-1960 yılları arasını kapsayan 8 dakikalık filmde, Gözlükule höyüğü, Tarsus baraj, şelale, hamam enkazları, eski mahalleler, şehir merkezi, park, Donuktaş, Gülek boğazı, cehennem deresi gibi daha birçok Tarsus’un tarihi, turistik yerleri, kültürel ve doğal güzellikleri ile sosyal yaşamından görüntüler hikayeleriyle birlikte siyah beyaz gösterimle ve seslendirmeyle vatandaşların beğenisine sunuldu.
Filmlerle ilgili açıklama alanında yer almayan ya da güncellenmesi gerektiği düşünülen tarih, kişi, yer, konu, olay vb. bilgiler, ilgili görüntünün alt kısmında yer alan "Bilgi Gönder" butonuna tıklanarak iletilebiliyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.