Tarsus » Yerel »

Ruhi Koçak, "Gerek Kurum İçi Gerekse Kurum Dışı Yazışma Süreçlerini Standart Hale Getiren Ebys’de Harcanan Kaynakların da Minimuma İndirilmesi Önemli Avantaj Sağlamaktadır."

Yeniliklere her daim açık olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi dijitalleşme yönünde yeni bir adım attı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü mevcutta ıslak imza ile alınan kararların elektronik imza ile alınması yönünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurarak onay almış ve bir ilke imza atmıştı.

Yeniliklere her daim açık olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi dijitalleşme yönünde yeni bir adım attı.

Kamu hizmetlerinin ortak platformda tek kapıdan elektronik ortamda sunumu kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların ve iş dünyasının kullanımına açık elektronik donanım ve yazılım sistemlerinin bütünü olan turkiye.gov.tr (E-Devlet Kapısı) hizmetleri arasında yer alan Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama (EBYS) hizmeti sunmak üzere Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. (TÜRKSAT) ile protokol imzaladı.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi imzalanan protokol sonrası kullanıma sunulan Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama (EBYS) hizmeti ile Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri bu hizmeti gerçekleştiren ilk OSB olarak yer alarak E-İmza Dönemi’nde ikinci adımı atmış oldu.

Atılan bu adımları sonrası değerlendirme yapan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ruhi KOÇAK; ‘gerek kurum içi gerekse kurum dışı yazışma süreçlerini standart hale getiren EBYS’de harcanan kaynakların da minimuma indirilmesi önemli avantaj sağlamaktadır. Belgeleri belli bir plan içerisinde sürdürerek belgesel işlemleri daha düzenli ve etkili bir biçimde kamu kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımızın ve sanayicilerimizin daha nitelikli hizmet almasını sağlamaya yönelik attığımız bu adımın örnek teşkil etmesini arzu ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.