Güncel » Yerel » Adana »

MTA Türkiye’nin Diri Fay Haritasını Güncelledi, İşte Mersin’in Durumu

Güncellenmiş diri fay haritası Maden Tetkik Arama tarafından paylaşıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de bu acıyla yüz binlerce insan yüzleşti, son acı 6 Şubat 2023 günü yaşandı. Çok sayıda diri fay haritası barındıran ülkemizde 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay yer aldığı açıklandı.
 
MTA tarafından güncellenen Türkiye diri fay haritasında Mersin 3. bölgede yer aldı. Bu gurupta yer alan diğer iller ise şöyle sıralandı; Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya ve Nevşehir.
 
Haritaya göre en risksiz iller ise dördüncü ve beşinci grupta yer alan Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak listelendi.
 
İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt illeri de 1.derece riskli bölgede yer aldı.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.