Yerel »

Mersin’de Kavurucu Sıcak Yarasaları Telef Etti

Mersin’de hava sıcaklığının yer yer 45 dereceyi bulması, otoyol üzerindeki bir köprünün altına yuvalanan yarasaların ölümüne yol açtı.

Kentte etkisini artıran aşırı sıcaklar, sadece insan yaşamını değil, hayvanları da olumsuz etkiledi. Otoyol güzergâhındaki bir köprünün altına barınan onlarca yarasa, bunaltıcı hava nedeniyle bulundukları yerden düşerek telef oldu. Vatandaşlar, köprü altında yerde yatan yarasaları çaresizce izledi.

Meteoroloji verilerine göre son günlerde Mersin’de sıcaklık 45 dereceye kadar çıktı. Uzmanlar, bu denli yüksek sıcaklıkların özellikle kuşlar, yarasalar ve küçük memeliler üzerinde ölümcül etkilere neden olabileceği uyarısında bulundu.

Olay, öğle saatlerinde yaşandı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.