Ekonomi » Yerel »

Çiftçilere Don Afeti Desteği Başladı

Zirai don afetinden zarar gören çiftçilere yönelik ödeme süreci başladı. Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, 1 Şubat – 13 Nisan 2025 tarihleri arasında ürünlerinde yüzde 20 ve üzeri hasar tespit edilen çiftçilerin, 1 Eylül 2024 – 13 Nisan 2025 tarihleri arasındaki girdi maliyetleri hasar oranları nispetinde karşılanacak.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Karar kapsamında tarım sigortası yaptırmamış çiftçiler ile mevcut sigortasında don teminatı bulunmayan üreticiler de destekten yararlanabilecek. Hasar oranları ve alanlar dikkate alınarak yapılacak ödemelerle, don felaketinden etkilenen çiftçilerin mali kayıplarının hafifletilmesi hedefleniyor.

Bu uygulama, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin korunması ve üreticilerin yeni sezon için hazırlıklarını güvence altına alması açısından önem taşıyor.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.