Güncel »

ATO, Sağlık Sektörünü Riyad’da Tanıtacak

ATO, sağlık sektörünü Riyad'da gerçekleştirilecek fuar ile dünyaya tanıtacak. ATO Başkanı Baran, "Bu fuar, Başkentimizin sektördeki gücünü uluslararası platformda sergileyecek" dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO), sağlık sektöründe milli katılımlı olarak düzenlenecek fuar hazırlıkları çerçevesinde, İlaç ve Tıbbi Cihaz, Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Komiteleri ile toplantılar gerçekleştirdi. ATO Başkanı Gürsel Baran, bu çalışmalara yönelik bilgilendirme yaptıklarını ve sektördeki firmaların uluslararası iş bağlantılarını güçlendirmek için çeşitli hazırlıklar yürüttüklerini belirtti. "Bu fuar, Odamız için kıymetli bir deneyim, sektörümüz ve şehrimiz için önemli bir fırsat olacak" diye ekledi.

Fuarın Önemi ve Katılım Beklentisi
Fuarın, Körfez bölgesinin en büyük sağlık organizasyonlarından biri olarak 2024 yılında 130'dan fazla ülkeden 1.240 firmanın katılım sağlaması bekleniyor. Baran, "Ankara'da yer alan firmalar, dünya standartlarında üretim yapma kapasitesine sahip. Bu fuarda, Türkiye'nin sağlık potansiyelini tüm dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Yatırımları ve Fırsatlar
Baran, Suudi Arabistan'ın 2025 yılı itibarıyla sağlık sektörüne 66 milyar dolarlık yatırım planladığını belirterek, "Bu durum, Türk firmaları için büyük ticari fırsatlar sunuyor. Yapay zeka, dijital sağlık çözümleri ve medikal turizmde büyüme, yeni pazarlar oluşturuyor" dedi. Ayrıca, ATO'nun firmaların güçlü ticari bağlantılar kurmasına yönelik titiz çalışmalar yürüttüğünü ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi’nin bu programa destek vereceğini açıkladı. Baran, fuar sırasında Suudi Arabistan Sağlık Bakanı ve bakanlık yetkilileriyle bir araya geleceklerini de vurguladı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.