Güncel »

Fatih'te UNESCO Mirası Vurgusu: Başkan Turan Açıklamalarda Bulundu

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, tarihi sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Başkan Turan, Fatih Sultan Mehmed'in Ayasofya'yı koruma altına almasını hatırlatarak, "Ecdadımızın misyonunu sürdürmekten iftihar ediyoruz" dedi.

Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Fatih Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgi veren Turan, "Kara Surları Millet Bahçesi ve Yedikule Hisarı restorasyonu gibi projelerle 200 yıllık sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Şu ana kadar 814 eser onarıldı ve toplamda bin 100'den fazla eser restorasyon çalışması kapsamında ele alındı. Fatih'teki tescilli kültür varlıklarının yüzde 10'unda belediye olarak çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kültürel Mirasın Geleceği İçin Çalışmalar Sürüyor

Etkinlikte katılımcılara teşekkür eden Turan, "Kültür mirasımızın korunması ve yaşatılması için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. İstanbul'un köklü tarihini gelecek nesillere aktarmak için azimle gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.