Güncel »

Afyonkarahisar'da Plastik Atıklardan Asfalt Üretimi Başlıyor

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, plastik atıklardan asfalt üretmek için çalışmalarına hız verdi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İl Özel İdaresi, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na plastik atıklardan asfalt üretimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası yapılan yazılı açıklamada, atık plastiklerin öğütülerek asfalt üretiminde kullanılmasıyla bitüm tasarrufu sağlanacağı ve yol ömrünün yüzde 20-30 oranında uzayacağı ifade edildi.

Geri Dönüşüme Katkı Sağlanacak

Ayrıca, bu süreçle birlikte plastik atıkların geri dönüşümüne katkı sunularak sıfır atık hedefine destek verileceği belirtildi. İl Özel İdaresi, bu projeyi valilik himayelerinde ilde ilk kez pilot yol uygulamasıyla hayata geçirecek. Trafik yükü, mevsim koşulları ve doğal etkenler göz önünde bulundurularak sürecin yakından takip edileceği vurgulandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.