Güncel »

Adıyaman'da Gazze İçin Dayanışma Programı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi'nde, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla program gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi, Gazze'deki insanlık dramını anmak ve dayanışma mesajı vermek amacıyla 30 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında kapsamlı bir etkinlik düzenliyor. "Bir Şehrin Sessizliği, Tüm Dünyanın Çığlığıdır: Gazze" temasıyla yapılan etkinliğe, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Keleş'ten Önemli Açıklamalar
Burada konuşan Rektör Keleş, "2 Mayıs 2023’ten bu yana Gazze’de, Filistin’de bir soykırım, bir vahşet uygulanmakta. Biz, Adıyaman Üniversitesi olarak akademisyenlerimizle, idari personelimizle, yerel öğrencilerimizle bu vahşeti, bu soykırımı haykırmak amacıyla bir haftalık Gazze etkinlikleri altında Adıyaman Üniversitesi’nde etkinlikler planladık. Bugün ilk günüydü. Buradaki amacımız Gazze’deki, Filistin’deki soykırımı haykırmak ve aynı zamanda özellikle öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak" dedi.

Etkinlikler ve Sergi
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Gazze temalı resim sergisini gezerek, Gazze ile ilgili şiirler dinledi. Etkinlikler, katılımcılara Gazze'deki durumu daha yakından hissettirmeyi ve toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.