Güncel »

Sakarya'da Düğün Eğlencesinde Havai Fişek Faciası: Gözünden Yaralandı

Düğün eğlencesinde havai fişek, bir gencin gözünde ciddi yaralanmalara yol açtı.

Sakarya'da bir düğün sırasında meydana gelen olayda, havai fişek patlaması sonucu İlker Yiğit'in sağ gözü ciddi şekilde yaralandı. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sedat Özmen, hastanın gözünde kornea ve sklera tabakasının dikilerek göz bütünlüğünün korunduğunu belirtti. Özmen, "Havai fişek tek gözünün üzerinde patlamış. Gece yarısı gelen hasta, merkez hastanemizde tüm tetkiklerden geçirildi" dedi.



Olayın Detayları

Olay anında İlker Yiğit, havai fişeği uzaklaştırmaya çalışırken patlamanın yaşandığını ifade etti. Yiğit, "Uzaklaştırdığım esnada elimde dağıldı. Patlama sonrası yüzüme isabet etti" şeklinde konuştu. Doç. Dr. Özmen, hastanın gözünde ağır bir travma olmasına rağmen görme kabiliyetinin korunabileceği konusunda umutlu olduklarını dile getirdi. "Şu anda ön tabaka stabil durumda, ışık hissi var" dedi.

Doç. Dr. Özmen, tedavi sürecinin devam ettiğini ve hastanın ışık hissinin olması nedeniyle umutlu olduklarını belirtti. Ancak göz içindeki kanamanın durumu belirleyeceğini ifade etti. Yiğit ise, doktorların ilgisinden memnun olduğunu ve "İyi olacağım inşallah" dedi.



Toplum İçin Uyarı

Yaşadığı olayın ardından Yiğit, havai fişek gibi eğlence unsurlarının tehlikeli olabileceğine dikkat çekti. "Kendi yaşıtlarım ve büyüklerim, havai fişeklerden uzak dursun. Eğlenecek şeyler değilmiş bunlar" diyerek uyarıda bulundu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.