Teknoloji »

Biruni Üniversitesi'nde Deney Hayvanları Araştırma Merkezi Açıldı

Biruni Üniversitesi'nde yeni açılan Deney Hayvanları Araştırma Merkezi, yerli ve milli ilaçların geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Rektör Prof. Dr. Adnan Yüksel, merkezin standart ilaç geliştirme bilimlerine destek olacağını ve Türkiye’nin bilimsel ilerlemesine katkıda bulunacağını belirtti.

Merkezin Hedefleri

Rektör Yüksel, açılışta yaptığı açıklamada, Deney Hayvanları Araştırma Merkezi'nin, araştırmacılara güçlü bir altyapı sunarak, hem yerli hem de milli ilaçların geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, merkezin yurt dışından gelen projelere hizmet sunarak, Türkiye’nin bilimsel etkinliğini artıracağını ifade etti.

Merkez, sadece yerli ilaçların değil, uluslararası projelerin de desteklenmesini amaçlayarak, Türkiye'nin bilim dünyasındaki konumunu güçlendirecektir. Yüksel, bu tür çalışmaların Türkiye'nin küresel bilim camiasında daha etkin bir rol oynamasına yardımcı olacağını belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.