Sağlık »

Aydın'da İlk Laparoskopik Ameliyat Başarıyla Gerçekleşti

Aydın Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen laparoskopik parsiyel nefrektomi ameliyatıyla, böbreğinde kötü huylu kitle bulunan hasta, sağlığına kavuştu.

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Üroloji Uzmanları Op. Dr. Hakan Görkem Kazıcı ve Op. Dr. Gökhan Şahin, hastayı sağlıklı bir şekilde taburcu etti. Uzmanlar, yalnızca 1 santimetre boyutundaki 4 küçük kesi ile kötü huylu kitleyi vücut dışına çıkararak böbreğin sağlıklı kısmını koruduklarını ifade etti.

Hızlı İyileşme Süreci

Ayrıca, böbrek kanserinden kurtulmanın yanı sıra böbrek fonksiyonlarındaki bozulmanın da önüne geçildiği belirtildi. Ameliyatın küçük deliklerden gerçekleştirilmesinin, hastanın iyileşme sürecini hızlandırdığı aktarıldı. Morbid obezite ve diyabet hastası olan hasta için laparoskopik yönteminin avantaj sağladığı ifade eden doktorlar, "Laparoskopik teknik, bu tip hastalarda gelişebilecek ciddi yara iyileşme sorunlarını önleyerek açık ameliyatlara göre daha konforlu bir süreç sunuyor" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.