Düzce'de Balıkçılar Hamsi Avı İçin Soğuk Hava Bekliyor
Balıkçılar, deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsi avında istenilen verimi alamıyor. Düzce'deki Akçakoca Balıkçı Barınağı Başkanı Mustafa Karakaş, deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle birlikte hamsinin bollaşmasını ve fiyatların ucuzlamasını umuyor.
Hamsi Avı İçin Soğuk Hava Şart
Karakaş, hamsinin şu anda dağınık olduğunu belirterek, "Hamsinin çıkması için havaların biraz daha soğuması lazım. Denk gelenler birden 500 kasa alabiliyor. Ancak içerisinde 'papalina' dediğimiz bir balık var, o da karışıma dahil oluyor" dedi. Ayrıca, havaların ve deniz suyunun soğumasının hamsinin toplanmasına yardımcı olacağını ve bu durumun av verimini artıracağını vurguladı.
Fiyatlarda Düşüş Bekleniyor
Karakaş, av kotalarında bir erteleme beklemediklerini ifade ederek, geçen yılın ağustos ayında palamut avına başlanmadığını, ancak bu yıl balık az olmasına rağmen avlanmanın ağustosta başladığını belirtti. Yönetmeliklerin ilerleyen yıllarda faydasını göreceklerini düşündüklerini kaydetti. Balıkçıların umudu, havaların soğumasıyla birlikte avın artması ve fiyatların düşmesidir.