Bakan Tunç’tan İsrail’e Sert Yanıt: Sumud Filosu’na Saldırı Kınandı
Bakan Tunç, "İsrail, terör eylemlerine bir yenisini daha eklemiştir" dedi. Tunç, İsrail’in uluslararası sularda gemilere saldırmasını insan hakları ve uluslararası hukuka açık bir saldırı olarak nitelendirdi.
İsrail'in Eylemleri Kınandı
Tunç, açıklamalarında "Gazze’de 65 binden fazla masum sivili katleden soykırımcı İsrail, yardım malzemelerinin hayatta kalan Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmasını da engelleyerek katliamı büyütme çabasındadır" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, "İşgalci İsrail ne yaparsa yapsın vicdanları durduramayacak, dayanışmanın önüne geçemeyecektir" dedi.
İnsanlık Suçları Hesap Verecek
Bakan Tunç, "Bebek katili İsrailli yetkililer, işledikleri insanlık ve savaş suçlarının hesabını uluslararası hukuk önünde ve insanlık vicdanında verecektir" diyerek, İsrail'in eylemlerine karşı duruşlarını vurguladı.