Kültür Sanat »

Kurucaşile’de Film İçin Üretilen Ahşap Filikalar

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde, "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminde kullanılan 5 ahşap filika üretildi. Film yapımcıları, Neşet Ertaş’ın gençliğinde kullandığı sandallara benzer ahşap tekneleri, yerel usta Mesut Atukeren’e yaptırdı.

Osmanlı donanmasına gemilerin inşa edildiği Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde, yapımcı Mustafa Uslu’nun "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filmi için özel olarak üretilen 5 ahşap filika dikkat çekti. Filika, bu ustalıkla yapılan ahşap tekneler sayesinde hayata geçirildi. Usta Mesut Atukeren, Neşet Ertaş’ın gençliğinde kullandığı sandala benzer bir modelin üretildiğini belirtti.

Filika Üretimi ve Kullanımı
Atukeren, film yapımcılarıyla tanışma sürecinin tesadüf olduğunu ifade ederek, "Filmin çekileceğini biliyorduk. Kiralamak için bot ve filika arıyorlardı. Üretimimiz, nakliye maliyeti ve uygun sandal bulamamaları nedeniyle gerçekleşti." dedi. 5 ahşap filikadan biri 2 kişilik, diğerleri ise tek kişilik olarak tasarlandı. Ürettikleri filikaların su sızdırmayacak şekilde hazırlandığını vurgulayan Atukeren, teslimatın ardından boyama işleminin film ekibi tarafından yapıldığını aktararak, filmde sadece bir filikanın yer aldığını ve fragmanda görünmesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.