Yaşam »

Atatürk Üniversitesinden Güney Kore'ye Stratejik Ziyaretler

Atatürk Üniversitesi, Güney Kore'de stratejik iş birliği ziyaretleri gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi, Güney Kore'deki üniversitelerle kuracağı akademik bağların iki ülke arasındaki dostane ilişkileri güçlendireceğine inanıyor. Misafir üniversite yöneticileri, sağlık bilimleri alanındaki ortak projelerin öğrencilere ve akademisyenlere yeni fırsatlar sunacağını vurguladı.

Akademik İş Birlikleri
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "Uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda saygın üniversitelerle iş birliklerimizi güçlendiriyoruz" dedi. Hacımüftüoğlu, Güney Kore'deki temasların akademik hareketliliğe ve sağlık bilimleri gibi alanlarda ortak çalışma kültürüne önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gelecek Vizyonu
Rektör, elde edilen kazanımların üniversiteyi ve ülkeyi bilimsel anlamda ileriye taşıyacağına inandığını ifade ederek, "Kurduğumuz iş birlikleri, Atatürk Üniversitesini ve ülkemizi bilimsel anlamda daha ileriye taşıyacaktır" şeklinde konuştu. Bu ziyaretler, üniversitenin küresel bilim diplomasisi çabalarının önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.