Eğitim »

Manisa'da Minik Öğrencilerden Turşu Projesi

Manisa'daki öğrenciler, bahçeden topladıkları ürünlerle hem okullarına hem de ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Özdemir, bu projeyle öğrencilerin hem öğrenip hem de katkı sağladığını belirtti.

Projeye Destek Veren Veliler

Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Özdemir, "Bahçemizden gelen mahsulleri toplayıp bir sonraki sezona hazırlık için satıyoruz. Turşu yapıp satıyoruz. Bir tane velimiz de sağ olsun bize destek oluyor. Ürünlerimizi turşuya çeviriyoruz. Sonrasında da ihtiyaç sahibi bir ailemize destek oluyoruz. Gelen ücretlerle de okulumuzun eksiklerini tamamlıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Yılmaz Çetin, "Şu an böyle bir proje yaptık. Turşu yapıyoruz ve bunları uygun fiyattan satıyoruz. Bu beni çok sevindiriyor. Çünkü böyle etkinlikler yapmak güzel oluyor. Mesela nasıl yapıldığını öğrendim. İleride annemle de yapabilirim" şeklinde konuştu. Habibe Aldemir ise, "Annemin bana öğretmesiyle birlikte turşu kurmayı öğrendim. Turşu malzemelerini kavanozun içine koyuyoruz. Üstüne bir yemek kaşığı tuz, bir çay kaşığı limon tuzu ve bir küp şeker koyup sıcak suda kaynattığımız kapaklarımızı sıkıca kapatıyoruz. Turşularımız 5-6 gün duruyor. Doğal bir şekilde turşu kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeden Sofraya

Okulun 6’ncı sınıf öğrencilerinden Türkan, "Okulumuzda yaptığımız bahçede sebzeler, meyveler, örneğin soğan, domates ve patlıcan ekiyoruz. Bu ektiğimiz ürünlerin bazılarını turşu haline getirip satıyoruz. Kazandığımız gelirle yeni sezon bahçemize hazırlık yapıyoruz. Az önce lahana ektik. O lahanalar büyüyünce onları turşu haline getireceğiz" dedi.

Rahmi Enes Kökçü, diktikleri karnabaharları okulları için önümüzdeki sezon hasat edeceklerini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını belirtti. Bu tür projelerin, öğrencilerin hem sosyal sorumluluk bilincini geliştirdiği hem de pratik beceriler kazandırdığı vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.