Yaşam »

Gölbaşı'nda Turkuaz Kod Tatbikatı Gerçekleştirildi

Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen tatbikat, acil durum senaryolarına hazırlık amacı taşıdı.

Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde, Sivil Savunma Amiri İdris Çatlakcan ve Kalite Direktörü Esmer Özdemir’in koordinasyonunda yapılan tatbikat kapsamında, çok sayıda yaralının hastaneye taşındığı bir acil durum simülasyonu gerçekleştirildi.

Tatbikatın Amaçları ve Uygulama Süreci

Tatbikat, hastanenin tüm birimlerinin Turkuaz Kod ilanıyla birlikte hızlı bir şekilde organize olup hasta kabul ve müdahale süreçlerini uygulamasına olanak tanıdı. Bu süreçte, personelin hızlı karar alma yeteneği, iletişim ve koordinasyon becerileri başarıyla test edildi. Ekiplerin gösterdiği performans, tatbikat sonunda yapılan değerlendirmelerde takdir topladı.

Başhekimden Önemli Açıklamalar

Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Engin Çatal, "Hastanemiz, muhtemel bir afet ya da toplu yaralanma durumunda gereken her türlü hazırlığa sahiptir. Tatbikatlar da bu hazırlığın en önemli parçalarındandır. Katkı sunan tüm sağlık çalışanlarımıza, idari personelimize ve süreci takip eden siz değerli basın mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum. Bu tür tatbikatların sağlık çalışanlarının afet ve acil durumlara hazır olması için büyük önem taşıyor. Uygulamanın her yıl düzenli olarak tekrarlanacak" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.