Kültür Sanat »

Bingöl'de Geleneksel At Yarışları Coşkusu Yaşandı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen geleneksel at yarışları büyük ilgi gördü.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Toklular At Yarışları, yoğun bir katılımla yapıldı. Toklular Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Karlıova Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışlar beş farklı kategoride gerçekleştirildi ve büyük bir çekişmeye sahne oldu. Dereceye giren jokeylere protokol tarafından kupaları takdim edildi. Ayrıca programda halk oyunları gösterisi de yer aldı ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Vali Usta'dan Önemli Mesajlar
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, geleneksel sporların yaşatılmasının önemine değinerek, "Terörsüz Türkiye sürecinde bu kardeşlik ve barış ortamını biz üç yıl önce Karlıova’da sağladık. Sadece Karlıova’dan değil 8 ilden gelen yarışmacılar var. Dolayısıyla bu sadece Karlıova değil ileriki dönemlerde bölgesel hatta ulusal önem kazanacağını ümit ediyorum. Bu anlamda destek veren kamu kurumlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ederim. Bir teşekkürü de katılımcılara ediyorum" dedi. Etkinlik, yarışlara katılan at sahipleri, vatandaşlar ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.