Asayiş »

Antalya'da Benzinli Saldırı: Aileler Şokta

Antalya'da, benzin dökerek 6 çocuğun üzerine saldıran kişi hakkında verilen "ceza verilmesine yer yok" kararı, mağdur aileleri ve toplumu hayal kırıklığına uğrattı. Aileler, bu durumu istinafa taşıyacaklarını duyurdu.



Olayın Detayları
Antalya'da meydana gelen olayda, sanığın akıl hastalığı nedeniyle ceza almadığı belirtildi. Mağdur ailelerin avukatı Abbas Doğan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Henüz çocuk yaşta evlatların hayatına kasteden bir saldırı nedeniyle açılan davada, mahkeme büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur" dedi. Avukat Doğan, bu kararın yalnızca mağdurları değil, olaya tanıklık eden herkesi derinden yaraladığını vurguladı.

Ailelerin Tepkisi
Üzerine benzin dökülen çocuklardan ikisinin babası Özer D., verilen karara tepki göstererek, "Bu kararı doğru bulmuyorum. Çocuklarımız çok şükür sağlam ama illa birinin ölmesi mi gerekiyordu?" şeklinde konuştu. Aynı şekilde, bir annenin "Ceza almasını istiyoruz, hâlâ çocuklarımız ve biz korkuyoruz" demesi dikkat çekti. Olayda zarar gören çocuklardan biri olan Aynur Ç. ise "Korku içinde yaşamak istemiyoruz, çocuklarım hâlâ korkuyor" ifadelerini kullandı.

İstinaf Başvurusu
Mağdur ailelerin avukatı Abbas Doğan, mahkeme kararına karşı Antalya Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusu yapacaklarını belirtti. Doğan, "Amacımız yalnızca müvekkillerimizin değil, tüm toplumun adalet duygusunu korumaktır" şeklinde konuştu. Aileler, hukuki mücadelelerini sürdürerek bu kararın yeniden değerlendirilmesini talep ediyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.