Ekonomi »

Zile Panayırı'nda Taklit Ürün Tepkisi: Esnaf Şikayetçi

Tokat’ın Zile ilçesinde düzenlenen Zile Panayırı’nda, taklit ve markasız ürünlerin satılması esnaflar arasında tepkiyle karşılandı. Panayırın tarihi kimliğinden uzaklaşması, eleştirilerin hedefi oldu.

Zile Panayırı, Osmanlı döneminden bu yana devam eden bir gelenek olarak biliniyor. Ancak bu yıl panayırda satılan taklit ürünler, Zile Belediyesi’nin denetim eksikliği nedeniyle eleştirildi. Tokatlı esnaf Fatih Sofuoğlu, "Tokat esnafı olarak Zile Panayırı’nı gezmeye geldik ama çok şikayetçiyiz" diyerek duruma tepki gösterdi. Ayrıca, belediye altında taklit ürün satışının yapılmasına göz yumulduğunu belirtti. Sofuoğlu, "Bize gelince malımıza, mülkümüze ve paramıza el koyuyorlar ama burada böyle bir duruma neden izin veriliyor?" şeklinde konuştu. Zile Panayırı'nın geçmişteki canlı etkinlikleri ve kültürel mirası, günümüzdeki ticari yaklaşımla örtüşmemekte. Esnaf, bu duruma bir çözüm bulunmasını talep ediyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.