Güncel »

Kağıthane'de Her Doğan Bebek İçin Fidan Dikiliyor

Kağıthane Belediyesi, yeni doğan bebekler adına başlattığı çevre projesiyle doğaya katkıda bulunuyor ve gelecek nesillere umut ekiyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

2019 yılında hayata geçirilen "Her Bebeğe Bir Ağaç" projesi sayesinde ilçede her doğan çocuk için bir fidan dikiliyor. Süs kirazı, zakkum, ıhlamur, süs eriği, manolya, süs armudu ve hatmi gibi ağaç türleri, Kâğıthane’nin çeşitli yerlerinde toprakla buluşturuluyor. Her fidanın yanına, bebeğin ismini taşıyan özel bir tabela yerleştiriliyor, ailelere ise hatıra sertifikası veriliyor. Böylece aileler için unutulmaz anılar oluşturulurken, çevre bilinci de topluma yayılıyor.

Başkan Öztekin'in Açıklamaları

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Çocuklarımızın doğumunu bir fidanla taçlandırarak hem ailelerimize kalıcı bir hatıra bırakıyoruz hem de ilçemizin yeşil dokusunu güçlendiriyoruz. Bugün dikilen her ağaç, yarının daha sağlıklı ve yaşanabilir Kâğıthane’si için büyüyor" şeklinde konuştu. Kağıthane Belediyesi, bu projeyle doğayı koruma ve sürdürülebilir yaşamı destekleme çalışmalarına devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.